Trending topics?

Dat is toch wel het woord van deze eeuw! En inderdaad, ook voor kinderen zijn er trends. Inrichting kinderkamer, speelgoed, kinderkleding, opvoeding, voeding, scholing, maatschappelijke vorming, allemaal zaken waar de ouders van nu zich mee bezig houden. En allemaal omdat we graag willen dat dit kleine kindje wat je nu in armen houdt, opgroeit tot een sterk en sociaal individu. We willen allemaal uniek en speciaal zijn, en dat wens je natuurlijk ook voor je kindje. Het lijkt er daarom op dat een gepersonaliseerd kindercadeau om die reden een trending topic is. Het staat in de USA in de top 20 van ‘trending kid toys’ http://www.trendhunter.com/toys. (foto: baby met cabbage patch kids pruik, via trendhunter.com)

Wat ook trending in speelgoed is, is nostalgie. In deze tijd van high tech, social media en snelle connecties,  willen ouders hun kinderen steeds vaker traditionelere waardes meegeven. Zo in de trand van “vroeger was alles beter”. Met nostalgisch speelgoed kunnen ze spelenderwijs, die waardes meegeven die voor hen in hun jeugd als waardevol werden aangemerkt. Daar komt natuurlijk bij dat hergebruik van meubels, speelgoed en andere goederen, ook zeer hip is. (bron: http://hubpages.com/living/Top-10-Trends-Kids-Furniture)

Al spelend leert je kindje de wereld te ontdekkend. En ik heb gemerkt dat de ‘wauw-factor’ ook bij kinderen een grote rol speelt. Sommige kinderen zijn weg van roze, blauw of rood met witte stippen en als hun speelgoed er ook zo uitziet, dat verhoogt het speelplezier. Daarom is houten speelgoed echt een aanrader. Het is duurzaam, degelijk EN je kunt het een make-over geven. En hoe persoonlijker en unieker het cadeau, hoe meer plezier je kindje eraan heeft. Op www.kidswonen.nl vind je houten poppenwagens, houten loopfietsjes, en nog meer houten speelgoed die je in de eigen lievelingskleur en met de naam van je kindje kan bestellen. Zit jouw smaak er niet bij? Of heb je zelf een nostalgisch houten meubel of houten speelgoed, die je met een make-over er weer als nieuw uit laat zien? Neem contact met me op. info@kidswonen.nl of 0620975417.

Liefs,

Nancy