Hoe worden de opbergbankjes gemaakt?

De opbergbankjes zijn gemaakt van MDF. Dit is de afkorting van “Medium Density Fibreboard”. Het is een plaatmateriaal dat wordt gemaakt van afval uit de houtindustrie en minderwaardige houtkwaliteiten die worden verpulverd tot ‘houtstof’. Dit houtstof wordt onder hoge druk bij een hoge temperatuur samengeperst tot een plaat waarbij de natuurlijke bindmiddelen van het hout als natuurlijke ‘lijm’ dienen.

Een plaat gebruiken we zo efficient mogelijk. De maten en de prijs (vanaf 89.95) van het opberbankje zijn dus hierop gebaseerd. De afmetingen van het opbergbankje van Kids Wonen zijn: totale hoogte 50cm, de totale breedte 59cm, zithoogte 30cm, zitdiepte 30cm, binnenbreedte 55cm. Andere maten zijn mogelijk. Daarvoor maken we dan een offerte.

Als het hout op maat is gezaagd, worden de verbindingen voorbereid. Met een frees maken we inkepingen voor lamellen. De lamellen worden met houtlijm in de inkepingen bevestigd. Zo worden de onderdelen van het bankje zeer stevig aan elkaar vastgelijmd. Je hoeft het bankje dus niet meer in elkaar te zetten. Het wordt in z’n geheel geleverd.

En dan de afwerking:

De opbergbankjes van KidsWonen worden zorgvuldig in de grondverf gezet, geschuurt en dan nog 2 keer schuren en lakken. De verf die we bij KidsWonen gebruiken is op waterbasis, behalve de schoolbordenverf.

Op www.kidswonen.nl hebben we het standaardassortiment van opbergbankjes. De meeste afbeeldingen zijn uitgezaagd en daarna geverfd.

Elk bankje wordt, na het plaatsen van de opdracht, voor elke klant met persoonlijke aandacht gemaakt. Via mail of telefoon bespreek ik met de klant alle wensen en neem ik die mee in de afwerking. Communicatie is daarbij erg belangrijk. Dus heb je vragen na het lezen hiervan? Neem contact met me op! 0620975417 of info@kidswonen.nl

Liefs,

Nancy